Viktigt med bra möbler i skolan

Skolmöbler är mycket mer än utilitaristiskt sittande, ytor och förvaring. Elever interagerar med möbler mer än något annat designelement. Det är något de använder varje dag, de arbetar vid sina skolbänkar, de ska lära sig saker och så vidare. Det är viktigt då att dessa skolmöbler, oftast i form av bänkar och stolar är anpassade på ett bra sätt. De får gärna vara ergonomiska samt justerbara. På www.cadiform.se finns det just sådana typer av skolmöbler. Satsa gärna även på gummitassar att ha under benen på bänkar och stolar, för att skydda golvet. 

Bra möbler ger bättre inlärning

Skolmöbler är en miljöfaktor som alltför ofta försummas med tanke på att den spelar en viktig roll för effektiviteten i en elevs lärande. Detta öppnar upp en möjlighet för skolor och utbildningsinstitutioner att förbättra elevernas lärande och engagemang genom att fokusera på ordentliga klassrumsmöbler.

Skolor måste ta initiativ till att investera i skräddarsydda skolmöbellösningar snarare än konventionella plug-and-play-modeller. De måste tänka bortom vanlig klassrumsdesign och uppmuntra till samarbete genom att skapa en idealisk inlärningsplats som passar alla barns behov.

Satsa på bra stolar och bänkar

Alla barn är olika på flera sätt. Bland annat kan barn i samma klass vara av olika längd och det är viktigt att ta i beaktning. Det är därmed inte fel att ha justerbara bänkar och stolar, så att de passar för varje individ. Sedan får de även vara ergonomiska, eftersom att barn som växer har lika stort behov av det som vuxna vid en arbetsplats.

27 Dec 2022