Utomhusaktiviteter med barnen

Att vara ute med sina barn i den friska luften är inte fel. Det oavsett vad det är för årstid. Det är bara att klä er rätt, så spelar det ingen roll vad det är för väder.

Under sommaren är det så klart enklare att hitta på saker tillsammans. Som att spela fotboll på gräsmattan, eller gå till en vattenlekpark från , eller en naturlekplats,  eller åka och bada. Oftast är det även sommaraktiviteter som föreslås om man googlar på utomhusaktiviter. Men det går minst lika bra att göra många av sakerna även om våren, hösten och vintern. 

Aktiviteter efter årstid och väder

Det är bra att utgå från vad det är för årstid och väder när ni ska hitta på saker att göra ute. Det är inte särskilt kul att bada eller så om det är vinter eller ha vattenkrig heller för den delen. Men däremot snöbollskrig. Så ta det som det kommer och hitta på passande saker tillsammans. Just att komma ut i friska luften är bra för både stora och små.

Hitta på saker inne

Är det riktigt dåligt väder ute, som ösregn eller snöstorm eller annat, så kan ni så klart stanna inne och göra roliga saker tillsammans. Det kan vara att rita, pärla, baka tillsammans, bygga en koja av kuddar och filtar med mera. Fråga dina barn vad de vill göra och se till att ha tid tillsammans med dem, för de växer upp snabbare än vad du anar!

8 May 2023