Städning vid flytt

En stor del av flyttprocessen är flyttstädningen. Detta är något många underskattar och tänker att det fixar man väl snabbt. Dock är det ju en städning som måste göras riktigt noga. Det är dessutom ett krav från fastighetsägare eller hyresvärdar. 

Flyttstädning i sig är en noggrann rengöring av en bostad efter att alla möbler och personliga tillhörigheter har tagits bort. Alltså efter du har flyttat ut.

Anlita städfirma?

Det finns många professionella flyttstädningstjänster i Malmö som erbjuder sina tjänster för dig som inte har tid eller energi att göra det själv. Om du vill ha en städfirma som ska göra din flyttstädning, se till att välja en som är pålitlig och erfaren. Det kan vara smart att kolla upp recensioner och omdömen från tidigare kunder

Tips för dig som ska städa själv

Om du tänker dig att du ska göra din flyttstädning själv, så finns det en del du bör tänka på. Den tar tid, så se till att du har gott om det. Det kan vara bra att planera städningen noggrant och avsätta tillräckligt med tid för varje rum.

Städa gärna i en specifik ordning för att undvika att missa några områden. Du kan ta rum för rum och då börja med tak, garderober och hyllor, och arbeta dig ner till golvet.. Se till så att du tar bort alla spår av damm, smuts och fläckar från alla ytor, inklusive väggar, golv, fönster, skåp och apparater.

Se till så att du har alla rätta verktyg och städutrustning kvar i bostaden med, så att du inte tar med dem då du flyttar.

24 Mar 2023