Skaffa egen verkstad

Många av oss drömmer ju om att ha en egen verkstad hemma. Det kanske inte kan vara lika avancerat som på en meknisk verkstad, läs mer om en sådan på axido.se, men man kan få ett utrymme där man kan göra det man vill göra. Om man har en källare, ett garage eller annan bra plats med gott om utrymme så är det ju bara att skapa den verkstad man vill ha. Det man bör fundera över är vad man ska göra i sin verkstad, vad man vill få plats med. Det är bra att inreda så att du har plats med många verktyg samt se till så att du har bra belysning och en rejäl arbetsbänk.

En bra verkstad kräver planering

Innan du börjar inreda måste du som sagt ha koll på vad du ska använda din verkstad till. Vill du snickra och kunna kapa långa brädor eller ska det vara en verkstad för en särkild slags hobby som du har? 

Om du vill ha stora maskiner, sågar, kapar med mera är det bra att tänka på att de ska få plats men att du ändå har bra yta att röra dig på.

De maskiner som du använder ska vara lättåtkomliga. Några behöver kanske stå framme hela tiden. Det samma gäller de material som du oftast använder.

Du kan skissa upp på papper hur allt ska vara och hur de ska stå. Samt se var du kan placera arbetsbord, hyllor med mera. Sedan kan du gå på och börja inreda efter det.

18 Oct 2022