Ska du köpa en inverter?

Behöver du en inverter? En sådan kan du ha till en mängd olika saker, för att driva något som behöver el, utan att du har nära en kontakt. Det en inverter gör är att omvandla batteriets ström 12V (likström) till ett vägguttag 230 V(växelström). En inverter krävs till exempel för att du ska kunna koppla in kylskåpet på batteriets ström. De kallas även för växelriktar och de går använda även till solceller samt en massa mer. Om du vill hitta många att välja på, så finns dessa att hitta på Inverterbutiken, klicka här för att läsa mer.

Vad går att använda med en inverter?

Med en inverter går det allt som oftast att använda i stort sett alla sorters apparater. För att få få bästa möjliga resultat är det modelltypen som avgör. Väljer man en liten inverter, med lite mindre kraft passar den bäst till lampor, TV och mobiltelefoner. Väljer man en mer kraftfull modell kan man även att köra kylskåp, mikrovågsugn och mer krävande elektronik.

Det kan vara bra att ha en inverter hemma så väl som med ut i din husvagn eller din husbil. 

En växelriktare kan fungera i flera decennier förutsatt att du ser till att sköta om den. Det är i princip aldrig invertern som går sönder, utan batterierna som istället förbrukas. Undvik att ladda ur batterierna helt och hållet, och var noga med underhållsladdning om du inte har en solcell.

28 Jan 2022