Har du drabbats av Mortons neurom?

En av de vanligaste orskerna till smärta eller obehag i foten, det är Mortons neurom. Detta är ett tillstånd som kan uppstå på grund av kompression men även om det varit som en ihållande irritation av en av nerverna som går ut i tårna. Problemet i sig uppstår ofast mellan tå nummer 2 och 3 eller mellan tå nummer 3 och 4. Det är inte farligt att drabbas av detta, men den smärta du har, den kan påverka din vardag en hel del. Ett sätt att lindra din smärta är att använda dig av en framfotspelott. Det är då en form av inlägg du ska ha i dina skor. 

Symptom på Mortons

Det finns några specifika symptom på att du har drabbats av Mortons neurom. Det kan vara en brännande smärta under belastning. Den strålar då från framfoten ut mellan dina tår. Det kan även vara smärta som förvärras av aktivitet eller av trånga skor. Det är även en stickanden smärta under aktivitet samt att det kan vara en minskad känsla i de tår som drabbats.

Hur kan man behandla Mortons?

Det kan vara bra att gå till en naprapat för att få en diagnos samt en behandling av åkomman. Oftast är det bara en av fötterna som drabbas. Att använda ett inlägg som framfotspelott är även det att rekommendera för att minska trycket på nerven. Se även till att se över vad du bär för skor och byt ut dem vid behov. 

27 Dec 2022