Fått värsta tennisarmbågen

Jag har fått så ont i min armbåge, och det verkar som om jag har drabbats av det som heter tennisarmbåge. Det är en smärta i armbågens utsida när duman lyfter upp något med armen man känner stelhet eller en allmän svaghetskänsla när mangreppar och lyfter med samma hand. Många tror att det bara är tennisspelare som drabbas av detta, men det är inte så! Man kan drabbas på grund av en massa andra orsaker med, så som ofta genom upprepat och enformigt arbete, eller rörelser. Jag har läst att akupunktur som behandlingsmetod ska vara bra. Så funderar på att göra akupunktur Östermalm och se om det kan hjälpa.

Andra former av behandlingsmetoder

Utöver akupunktur Östermalm så finns det flera andra saker man kan göra för att lindra och behandla tennisarmbåge. Jag har läst på nätet att man kan kontakta vårdcentralen eller en fysioterapeut, naprapat eller kiropraktor. Då kan man undersökas och göra tester för att se om det är diagnosen tennisarmbåge. Vila är bra har jag läst och att man låter bli de aktiviteter där man känner av smärtan. Men man ska ändå hålla igång armen, utan belastning. Det finns ävenläkemedel mot smärta, bandage eller tejpniung, stödförband, kortison, lågenergilaser och stötvågsbehandling.

Kanske ställa diagnos först?

Kanske jag ska besöka vårdcentralen först för att se att det verkligen är tennisarmbåge jag har drabbats av, sedan testa olika sorters behandlingsmetoder och se vad som kan hjälpa.

 

 

31 Aug 2018