Är massagepistol idé att skaffa?

Hemmamassagepistoler har ökat i popularitet. Innan du gör köpet, hör vad en sjukgymnast har att säga om när de kan hjälpa, och när de kan göra ont, eller läs mer på FitnessFrank.

Oavsett om du är en idrottare, återhämtar dig efter en skada eller bara någon som bara försöker få bort lite värk och smärta, här är vad du behöver veta om massagepistoler.

Fördelar med massagepistoler

En av de viktigaste fördelarna med massagepistoler är förmågan att främja återhämtning efter skada eller intensiv aktivitet genom att förbättra blodflödet till området. Att just rikta in sig på små och stora muskler med djupt slagtryck ger andra återhämtningsrelaterade fördelar, inklusive:

  • Minskar muskelsmärta och spänningar
  • Minskar ansamling av mjölksyra som orsakar muskelömhet
  • Förbättra flexibiliteten
  • Förbättrar lymfflödet, vilket hjälper till att befria din kropp från gifter och stödja ditt immunförsvar
  • Förbättra kroppsmedvetenhet genom att främja kopplingar mellan sinne och muskler som kan förbättra atletisk prestation

Hur man använder en massagepistol på rätt sätt

Massagepistoler kan ge fördelar när de används på praktiskt taget alla muskelgrupper. De kan också användas på olika sätt, inklusive:

  • Att värma upp före ett träningspass: I kombination med andra uppvärmningsövningar som dynamisk stretching och konditionsträning kan du förbereda musklerna genom att använda en massagepistol i 30 sekunder till en minut på varje område du planerar att rikta in dig på under träningen. förbättra rörligheten.
  • Efter ett träningspass: Att använda en massagepistol i upp till en minut på varje muskelgrupp du riktar in dig på under träningen hjälper till att upprätthålla blodflödet, vilket ger återhämtning som ökar syre och näringsämnen, minskar inflammation och främjar avslappning.
  • För att lindra spända muskler: Att använda en massagepistol i 1-2 minuter kan hjälpa till att lindra spända muskler efter att ha sovit, suttit eller utfört dagliga sysslor.
23 Jan 2023